top of page

Nepečený raffaello dort

Raffaello jsem vždy milovala, ale velmi málo dostávala.

Raffaello dort jsem nikdy neměla a když jsem narazila na jeho nepečenou verzi z pochybného webu českých kuchařinek, rozhodla jsem se celý recept překopat a ještě víc zjednodušit.

Nepečený raffaello dort je tedy další kousek mé improvizace a doufám, že vás mile překvapí.

Nepečený raffaello dort

Na krém:

600 ml mléka

2 pytlíky vanilkového pudingu

4 lžíce třtinového cukru

60 g namletého strouhaného kokosu (nejlépe v bio kvalitě)

1 plechovka tuhé části kokosového krému/mléka

1 lžíce amaretta

4 lžíce javorového sirupu


balení čajových sušenek např. z M&S (rich tea biscuits)

strouhaný kokos

mandle na ozdobu


Puding uvaříme zhruba podle návodu, jen s tím rozdílem, že dvě balení smícháme jen v 600 ml mléka a čtyřmi lžícemi cukru.

Hotový hustý puding necháme vychladnout. Mezitím si vyšleháme plechovku kokosového krému společně s 60 g namletého kokosu, aby byl krém stále krásně jemný a ještě kokosovější. Přidáme lžíci amaretta, javorový sirup a nakonec vychladlý puding. Podle vaší chuti ještě klidně přidejte sirup, mně osobně to takhle stačí.


Do dno dortové formy naskládejte sušenky tak, aby mezi nimi byla co nejmenší mezera, na to navršte 1/3 krému, zlehka posypejte kokosem a pokračujte znovu v další vrstvě sušenek, 1/3 krému, kokosu a poslední vrstvou sušenek, krému a kokosu. Ozdobte mandlemi a nechte v lednici vychladnout nejlépe přes noc.

Nepečený raffaello dort

Chceš se dozvědět něco více o výživě?

Kromě vymýšlení receptů a psaní článků, se na webu věnuji také nutričnímu poradenství. Sestavuji výživové plány každému na míru a ráda v tom dělám tak trochu osvětu.

bottom of page