top of page

Išlské dortíčky

A je tu čas ještě na trochu pečeného cukroví!

V mém podání spíše mini išlské dortíčky. Pokud ale, na rozdíl ode mne, máte normální kulatá vykrajovátka, s větším průměrem, nebojte se použít ta. Jejich výroba bude pak určitě rychlejší.

Išlské dortíčky

Těsto:

420 g hladké špaldové mouky

100 g moučkového třtinového cukru

40 g kakaa

80 g mletých vlašských ořechů

nastrouhaná kůra z jednoho bio citronu

vanilkový extrakt

270 g rostlinného margarínu


V míse smíchejte mouku, cukr, kakao, mleté ořechy a citronovou kůru. Poté přidejte změklý margarín, vanilkový extrakt a vše společně vypracujte v hladké těsto, které odložte na pár hodin (nebo klidně přes noc) do lednice.


Vychladlé těsto vyválejte na tenkou placku, ze které budete vykrajovat kolečka, ta pak položte na plech a pečte v troubě cca 10 minut při 180°C.


Než hotová kolečka vychladnou, pusťte se na krém!

Išlské dortíčky

Množství krému bylo velké natolik, že mi z něj dost zbylo, takže jsem ještě v rychlosti udělala menší várku plněných ořechů, do kterých jsem použila právě tuto náplň.


Krém:

130 g moučkového cukru

1 alpro vanilkový pudink

vanilkový extrakt

2 PL rumu

60 g broskvové marmelády

200 g mletých ořechů (vlašské, mandle)


Ušlehejte cukr s vanilkovým pudinkem, vanilkovým extraktem, rumem a marmeládou a do této směsi postupně přidávejte namleté ořechy (já použila směs vlašských ořechů a mandlí).


Hotový krém namažte, a nebo pomocí zdobícího sáčku naplňte na kolečko a přiklopte druhým. Horní stranu cukroví namáčejte do rozpuštěné čokolády a ozdobte celými, nebo nasekanými oříšky. Já ze zvědavosti použila almond crunch z Lidlu.


Išlské dortíčky

Chceš se dozvědět něco více o výživě?

Kromě vymýšlení receptů a psaní článků, se na webu věnuji také nutričnímu poradenství. Sestavuji výživové plány každému na míru a ráda v tom dělám tak trochu osvětu.

bottom of page