top of page

Míša řezy

Kdo by neznal proslulé Míša řezy, spojení čokolády a tvarohu. My si je připravíme ve veganské verzi. Základem bude nadýchaný kakaový korpus, tvaroh z tofu a kokosové zakysané smetany a nakonec měkká čokoládová poleva, která se neláme ani po vytažení z lednice.

Míša řezy

Těsto:

300 g hladké špaldové mouky

70 g třtinového cukru

2 ČL jedlé sody

1 lžíce kakaa

1 lžíce karobu

50 ml oleje

cca 350 ml mléka

2 ČL jablečného octa


Tvaroh:

2 balení natural tofu (čím jemnější, tím lepší)

1 zakysaná kokosová smetana z Lidlu

2 ČL vanilkového extraktu

4 PL citronové šťávy

3 PL mléka

5 PL cukru


Poleva:

130 g čokolády na vaření

50 g kokosového oleje

50 g rostlinného margarínu

2 PL mléka


Na těsto smícháme v míse nejprve sypké suroviny a pak přidáme ty tekuté. Hotové těsto přelijeme do pekáčku, vyloženého pečícím papírem, nebo vymazaného. Pečeme cca 35 minut na 170°C.


Než se nám upeče a vychladne korpus, rozdrobíme do druhé misky tofu, které rozmixujeme společně se zbytkem surovin na velmi hladký tvaroh. Měl by to zvládnout i obyčejný tyčový mixér. Vyrobený tvaroh pak pomažeme na korpus a směle se pustíme do čokoládové polevy.


Na vodní lázni rozpustíme čokoládu, kokosový olej a rostlinný margarín s trochou mléka. Vzniklou polevu vždy na pár minut odstavím, aby nebyla tolik tekutá a až pak ji liji na připravený dezert. Pak už stačí dát vše na chvíli do lednice, aby poleva ztuhla.


Míša řezy

Chceš se dozvědět něco více o výživě?

Kromě vymýšlení receptů a psaní článků, se na webu věnuji také nutričnímu poradenství. Sestavuji výživové plány každému na míru a ráda v tom dělám tak trochu osvětu.

bottom of page