top of page

Zasnoubili jsme se. Co dál?


Zasnoubili jste se? Plánujete svatbu? Možná vám poradím, co dál...

V nové rubrice vám povyprávím o přípravách a o naší svatbě samotné. A čím jiným začít, než termínem.

Když se vrátím v čase, přesně před rokem jsem řešila to samé. Všichni se okamžitě po oznámení zasnoubení začali ptát na detaily svatby, o kterých jsem neměla ani ponětí, že budu muset řešit.

Jediné, co nám bylo jasné, byl termín.

27. září byl den, kdy jsme spolu, tehdy ještě s přítelem, začali chodit.

27. září byl den, kdy mě požádal o ruku.

27. září bylo jasné, že bude den, kdy spojíme své životy.

První věc, kterou doporučuji udělat, je vybrat místo svatby a co nejdříve ho zarezervovat na matrice. Samozřejmě všude se každý den neoddává, a tak je potřeba trochu zapátrat. Dnešní doba je dobou neomezených možností, takže se oddává nejen na úřadech, na zámcích, hradech, radnicích, ale i v parcích, zahradách, plážích, starých mlýnech, statcích, skálách, na lodích i v letadlech.

První místo, které mě napadlo, byla botanická zahrada. Máme ji kousek, chodíme tam rádi, svatby se tam konají. Jenže zde byl problém s datem, který jsme si vybrali. Oddávají pouze v pátky. Museli jsme hledat dál.

Komu toto místo na svatbu připadá lákavé, na podrobnosti se může podívat →ZDE←.

Do toho jsme hledali místo, kde by se mohla konat hostina. Oslovil nás Golemův restaurant, kde svatby pořádají. Jsou vybaveni jak na hostinu, tak i na obřad. Místo by to bylo ideální, nabídli nám i možnost veganské hostiny, ale protože to je restaurace, která s veganským vařením zkušenost nemá, poohlédli jsme se raději jinde.

Koho by takové kouzelné místo zajímalo, tak →TADY←.

Hledali jsme dál. V té době se už pomalu začalo rýsovat místo na hostinu (o něm se dozvíte zase někdy příště). Přemýšleli jsme o viničním altánu v Grébovce. Kde ale matrika kvůli volbám stále nevěděla, zda se bude vůbec oddávat. Ale jak vidíte, nakonec jsme se k altánu stejně dostali.

Pro milovníky vína →ZDE←.

Narazila jsme na obřadní síň ve Vršovickém zámku, která je nová, pěkně zrekonstruovaná a je v ní možnost i živé hudby při obřadu. Zavolala jsem na matriku, bylo obsazeno už na celé září. To musím podotknout, že jsem tam volala už v lednu. Třeba vy budete mít štěstí →TADY←.

Ten samý den jsem zavolala na žižkovskou matriku, s tím, že vezmu prostě cokoliv, co ten den bude volné. Paní u telefonu byla velmi milá, ale bohužel, žádné místo v ten den, ani nikde okolo, volné nebylo. Už jsem si řekla, že se asi nevdám. Když jsem chtěla telefon položit, ještě mě zastavila: "Počkejte, počkejte... přehlédla jsem se. 27. 9. je místo v Žižkovské věži."

"Super, beru to."

Uff, to nejtěžší je za námi.

Chceš se dozvědět něco více o výživě?

Kromě vymýšlení receptů a psaní článků, se na webu věnuji také nutričnímu poradenství. Sestavuji výživové plány každému na míru a ráda v tom dělám tak trochu osvětu.

bottom of page