top of page

Vše pro nevěstu


Jak jsem zmiňovala již v předešlém článku → Oblek pro ženicha←, naší svatbu jsme se snažili pojmout šetrně nejen k nám samotným, ale i k přírodě a ke zvířatům. Při takové událost, ale i v praktickém životě se snažím přemýšlet, než něco koupím. Vždy se to vyplatí.

Možná bych dnes přemýšlela ještě o trochu víc, než před rokem, ale i tak si myslím, že jsem vše podstatné vyřešila, jak jsem chtěla a poznala díky tomu spoustu zajímavých možností

Svatební šaty

Po zamluvení termínu a místa svatby, byly šaty úplně to první, co jsem začala řešit. Podle nich se pak odvíjela celková "atmosféra" svatby, ženichův oblek a samozřejmě ostatní doplňky.

Šaty jsem se rozhodla si půjčit, protože to je kus oblečení, který využijete vážně jen jednou. Prohlédla jsem si webovky několika půjčoven tady v Praze a tam, kde se mi šaty stylově líbily nejvíc, jsem se objednala.

Pamatuji si, že když jsem byla malá holka, frčely korzetové šaty s širokou princeznovskou sukní. Naštěstí jsem vyrostla a rozhodla se, že na svatbě nebudu za princeznu, ale za vílu. Představu jsem měla takovou, že na šatech bude někde krajka, možná budou splývavé a nemusí být ani čistě bílé.

Na zkoušku šatů jsem si netradičně vzala svého nastávajícího ženicha, což prý nosí smůlu, ale lepší kamarádku, která mi poradí, co mi sluší, prostě nemám. Navíc bojujeme proti tradicím a pověrám. Takže dvě mouchy jednou ranou. Další poradkyní při výběru šatů byla moje mamka, která v prvních letech mého života, jako moje stylistka velmi dobře uspěla.

Vůbec to nebylo, jako ve filmu, kde vycházíte z kabinky a reakce s každými vyzkoušenými šaty gradují do bezmezné radosti. Hned první šaty, po kterých jsem sáhla, mi skvěle padly a oběma z porotců se líbily. Pak, aby se neřeklo, jsem si vyzkoušela ještě dvoje, trošku v jiném stylu, nicméně jsme se pak všichni tři jednohlasně shodli na těch prvních.

​​

Boty

Botky jsem si chtěla vybrat, stejně jako ženich, v EtikButiku, ale výběr pro mě nebyl plně dostatečný. Takže jsem si je koupila v běžném obchodním řetězci, ale zase jsou to boty, které mi pravděpodobně vydrží do konce života. Nejsou totiž vyloženě bílé, ale v barvě, která se hodí skoro ke všemu. Vzhledem k frekvenci, ve které nosím boty na podpatku, se nikdy neonosí.

Svatební kytice, věneček (a korsáž pro ženicha)

Jsem jedna z mála žen, co celkem nerada dostává květiny (řezané, protože na 100% záhy uvadnou, v květináči je pak 50% šance, že je zabiju já). Na svatbě by to však bez květin nebylo ono a tak jsem hledala možnosti, jak mít květiny lokální, sezónní, které se tu vypěstují, nedováží se ze vzdálených koutů světa a budou tím, co potřebuji.

Narazila jsem na skvělou firmu kousek za Prahou →LOUKYKVĚT← , která si květinky pěstuje zcela sama, přesně tak, jak jsem si představovala. Udělají vám na svatbu úplně všechno.

Bylo to úžasné. Přála jsem si i věneček do vlasů, takže aby bylo všechno čerstvé a dlouho to vydrželo, ráno v den svatby, přijel poslíček přivezl mi objednaný věneček, který jsem si rovnou mohla dát do vlasů, kytici pro mě, menší kytice pro maminky a korsáž pro ženicha. Všechno sladěné v barvách, ve kterých jsem si přála.

Samostatnou kytici jsem si vyfotila až následující den ráno, poté, co jsem jí chudinku nechala odloženou jen tak na suchu a stále držela krásně pohromadě.

Make-up a účes

Jelikož jsem člověk, který nevlastní skoro žádnou dekorativní kosmetiku, bylo jasné, že na pomoc požádám někoho způsobilejšího. Měla jsem dva požadavky: použitá kosmetika musí být netestovaná na zvířatech/veganská a pokud možno přírodní.

Na fb mi přišel typ na šikovnou Karin, se kterou jsem se ihned domluvila na zkoušce, kde jsme vybrali kosmetiku, kterou se bude líčit, v jakých barvách bude a dokonce mě i učesala, takže bylo o starost méně.

V den svatby přijela k nám domů, kde jsem se připravovala. Všechno tak proběhlo v klidu a v pohodlí. To je rozhodně potřeba, protože pak se po celý den (možná i noc) už nezastavíte.

Díky tomuto sezení jsem objevila make-up od Annabelle Minerals, který si nebojí dát na tvář, který můžete v rychlosti nanést na obličej kdekoliv a kdykoliv.

Tak doufám, holky, že jste si z článku něco odnesli a váš den bude krásný tak, jako vy.

Chceš se dozvědět něco více o výživě?

Kromě vymýšlení receptů a psaní článků, se na webu věnuji také nutričnímu poradenství. Sestavuji výživové plány každému na míru a ráda v tom dělám tak trochu osvětu.

bottom of page